National Gallery, Annenberg Court, London

The East Wing Project at the National Gallery is the first stage in an ambitious masterplan to improve visitor facilities for the Gallery as a whole.  It provides:

+ East Entrance off Trafalgar Square providing wheelchair access.

+ The Stair Hall providing transitional space between the entrance portico and the beginning of the collection.

+ Main Portico Entrance, following the removal of existing structural masonry which divided the space into three cramped compartments.

+ Double Height Atrium, central to the East Wing Project and originally an external courtyard.

+ Lower Hall positioned below the Central Hall, accessed from the Atrium.  A place to relax, drink coffee and access IT collection information.

+ Cafe and Shop positioned either side of the East entrance, also having a second entrance from St Martin’s Place.